"Babrungas" išvykoje laimėjo prieš "Ventą", "Minija" namie nugalėjo "Širvėną"

LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybės
Rugpjūčio 30 d.
„Venta“ – Babrungas“      1:4 (0:0)
Kuršėnuose susitiko komandos, kurios šiame sezone yra skirtingose turnyrinės lentelės pusėse. Turnyrinės lentelės apačioje esanti „Venta“ tik pirmąjį kėlinį sugebėjo atsilaikyti nuo rezultatyvių „Babrungo“ atakų, tačiau vos tik prasidėjo antrasis kėlinys, rungtynių favoritai iškart įrodė savo pranašumą. Pirmąjį rungtynių įvartį vos prabėgus porai minučių antrajame kėlinyje įmušė „Babrungo“ žaidėjas Giedrius Ratkus (0:1). Neužilgo Martynas Turskis tiksliu smūgio padvigubino svečių persvarą (2:0), o likus žaisti apie penkioliką minučių po Justas Adamo tikslaus smūgio į „Ventos“ vartus, plungiškiai jau pirmavo trejais įvarčiais (3:0). Šeimininkams kiek pavyko pagerinti savo situacija Tomo Šimkausko įvarčiu (1:3), bet po kelių minučių Edvinas Bračkus atstatė „Babrungo“ turėtą pranašumą (4:1).
Iškovojęs pergalę, „Babrungas“ iškovotais taškais (23 tšk.) susilygino su Telšių „Džiugu“ ir dalinasi antra-trečia vietomis bei dvejais taškais atsilieka nuo lyderiaujančios „Juventos-99“ (25 tšk.).

„Minija“ – „Širvėna“         1:0 (1:0)  FOTO
Kretingiškiai rungtynes pradėjo aktyviu Biržų „Širvėnos“ komandos vartų šturmu, bet svečiai atsilaikę nuo „Minijos“ pirmųjų antpuolių, patys puikiai įžaidę kamuolį po šeimininkų pražangos ir po smūgio iš baudos aikštelės, kamuolys praskriejo greta „Minijos“ vartų.
Apie 15-ąją rungtynių minutę į atakos smaigalį išsiveržė „Minijos“ kapitonas Irmantas Medutis, tačiau jam įsiveržus į „Širvėnos“ baudos aikštelę, nepavyko pergudrauti varžovų vartininko.
Kėliniui įpusėjus gerą perdavimą priešais biržiečių vartus gavo Mindaugas Juodis, kuris sukdamasis pasiuntė kamuolį į dešinįjį „Širvėnos“ vartų kampą (1:0).
Neužilgo Irmantas Medutis turėjo dar vieną progą, tačiau smūgiavęs iš baudos aikštelės prieigų pasiuntė kamuolį visai greta kairiojo vartų virpsto.
Visų rungtynių metu lijus lietui, Kretingos stadiono aikštė darėsi vis sudėtingėsnė geram žaidimui, tad komandos sėkmės daugiau ieškojo atlikdamos tolimus perdavimus į atakos priekį, bet iki pertraukos nei viena iš komandų labai įsimintinų progų nebesukūrė.
Antroje rungtynių pusėje aktyviau rungtyniavo biržiečiai ir jie nebuvo linkę palikti Kretingos be iškovotų taškų. Realiausias progas „Širvėnos“ žaidėjai turėjo po prasiveržimo kairiuoju aikštės kraštu ir kai pavojingą smūgį laiku persiorentavęs atrėmė „Minijos“ vartininkas Simas Kaušas, o kėlinio viduryje po klastingo biržiečių saugo tolimo smūgio kamuolys sudrebino „Minijos“ vartų skersinį.
Vis gi svečiai nesugebėję įveikti šeimininkų gynybos, rungtynių pabaigoje pristigo jėgų aktyvesniam „Minijos“ vartų šturmui, o šeimininkai bent jau gynyboje drausmingai sužaidę rungtynių pabaigą iškovojo svarbią pergalę (1:0), kuri išlaikė viltis prisivyti pirmaujantį ketvertuką.

Rezultatyviausi LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybių žaidėjai :

Rezultatyviausi žaidėjai

Įvarčiai

1. Eimantas Stonkus („Džiugas“)

9

2. Agnius Sadauskas („Širvėna“)

9

3. Andrius Viktoravičius („Kražantė“)

6

4. Justinas Kuizinas („Juventa-99“)

4

5. Giedrius Ratkus („Babrungas“)

4

6. Marius Šluta („Džiugas“)

4

7. Valdas Trakys („Minija“)

4


Rungtynių statistika:


 




 

 

 
< Atgal   Pirmyn >




 
   
 
 
 
Prisijungimas





Pamiršote slaptažodį
Registruotis!
 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas