"Juventa-99" antrus metus iš eilės tapo LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybių nugalėtoja

LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybės
„Juventa-99“ - „Minija“  1:0 (1:0)

Šeštadienį Šiauliuose priešpaskutinio LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybių turo rungtynesė „Juventa-99“, žaisdama savo paskutines rungtynes su Kretingos „Minija“, pasiekusi bent lygiąsias, galėjo užsitikrinti nugalėtojų vardus antrus metus paeiliui. „Minija“ pergalės atveju galėjo ne tik išsaugoti savo viltis pakovoti dėl prizinės vietos, bet ir sumaišyti šiauliečių „kortas“, kuriems būtų grėsusios papildomos rungtynės dėl pirmosios vietos.

Rungtynių pradžioje „Juventa-99“ savo aktyviu žaidimu bandė įrodyti, kad nesiekė tik lygiųjų šioje dvikovoje, bet „Minijai“ dar pirmajame kėlinyje pavyko išlyginti žaidimą ir iki pertraukos vyko lygiavertė kova. Bet abiejų komandų žaidimas buvo su neypač organizuotu puolimu, tad ir rezultatas pirmajame kėlinyje nekito.

Po pertraukos jau „Minija“ bandė aktyvinti savo puolimą ir siekti būtinos pergalės. Tačiau įsibėgėjus antrajai rungtynių pusei įvartis krito būtent į kretingiškių vartus - šiauliečiai nubaudė svečius už kiek atviresnę gynybą ir Justinas Kuizinas įmušė įvartį į „Minijos“ vartus (1:0). Turėjusi daugiau nei pusvalandį, „Minija“ nesugebėjo pakreipti rungtynių eigos sau palankesne eiga ir turėjo antrąkart šiame sezone pripažinti „Juventos-99“ pergalę minimalia persvara (1:0).

Tad Šiaulių „Juventa-99“ anksčiausiai baigusi pirmenybes antrus metus iš eilės tapo LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybių nugalėtoja.


„Džiugas“ – „Širvėna“                         7:1 (4:1)

Dėl antrosios vietos kovą tęsianti „Džiugo“ komanda neturėjo didelio vargo su šeštoje vietoje liksiančia Biržų „Širvėnos“ komanda, tuo labiau, kad varžovai jau pirmomis minutėmis nukreipė kamuolį į savus vartus (1:0). Vėliau telšiečiai dar iki kėlinio vidurio Remigijaus Vaišnoro ir Eimanto Stonkaus įvarčiais įgijo trijų įvarčių persvarą (3:0).

Svečių komandos vienintelį įvartį netrukus įmušė Mantas Gasiūnas (3:1), bet ir „Džiugo“ žaidėjas Marius Šluta ilgai netruko, kad vėl atstatytų turėtą persvarą (4:1), kuria baigėsi pirmasis kėlinys.

Po pertraukos „Džiugo“ dominavimas tęsėsi ir po kartą pasižymėjus Pauliui Ukrinui, Artūrui Rudokui ir Viliui Lapeikiui, Telšių komandos pergalė tapo labiau nei įtikinama (7:1).


“Akmenė-SC” – “Babrungas”            0:2 (0:1)

Pastaruoju metu su “Džiugo” komanda koja kojon žengianti Plungės “Babrungo” komanda rungtyniavo Naujojoje Akmenėje su “Akmenės-SC” komanda. Kad kovoje dėl antrosios vietos, prieš paskutinio turo dvikovą su “Džiugu”, plungiškiai atsidurtų palankesnėje situacijoje, "Babrungui" rungtynėse su "Akmene-SC" buvo būtina pergalė, kuri buvo pasiekta įmušus po įvartį abiejuose kėliniuose - pirmajam kėliniui įpusėjus "Babrungą" į priekį išvedė Edvinas Bračkus (1:0), o įsibėgėjus antrajai rungtynių pusei plungiškių persvarą padvigubino Nerijus Jurkaitis (2:0).

Tad po 17 turų "Babrungui" ir "Džiugui" surinkus po 32 taškus ir pirmojo rato dvikovai pasibaigus lygiosiomis 1:1, dėl vos vienu įvarčiu geresnio bendrojo įvarčių skirtumo ("Babrungas" - +24, "Džiugas" - +23), paskutinio turo tarpusavio dvikovoje "Babrungui" pakaktų lygiųjų, o "Džiugui" būtina tik pergalė, kad pakiltų į antrąją vietą.


Rezultatyviausi LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybių žaidėjai :

Rezultatyviausi žaidėjai

Įvarčiai

1. Eimantas Stonkus („Džiugas“)

14

2. Agnius Sadauskas („Širvėna“)

9

3. Andrius Viktoravičius („Kražantė“)

8

4. Justinas Kuizinas („Juventa-99“)

6

5. Giedrius Ratkus („Babrungas“)

6

6. Marius Šluta („Džiugas“)

5

7. Artūras Rudokas („Džiugas“)

5

8. Valdas Trakys („Minija“)

5


Rungtynių statistika:







 

 

 
< Atgal   Pirmyn >




 
   
 
 
 
Prisijungimas





Pamiršote slaptažodį
Registruotis!
 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas