Trijų įvarčių atsilikimą panaikinę "Baltai" į ketvirtfinalį žengė po baudinių serijos

 LFF III lygos Klaipėdos regiono Taurės varžybos
Aštuntfinalis
Rugpjūčio 6 d.
„Baltai“ - „Jambo“     4:4 (1:2) (b.s. 6:5)

Pirmojo kėilinio pirmas dvidešimt minučių komandoms sunkiai sekėsi kurti momentus prie varžovų vartų, bet vėliau komandų vartininkai turėjo nemažai vargo gelbėdami savo komandas. Pirmasis ypač pavojingas momentas kilo prie „Jambo“ vartų, kai po pakelto kampinio galva grėsmingai prasmūgiavo Egidijus Bucevičius.  Po keletos minučių jau „Jambo“ saugas Ernestas Razonas panašioje atakoje galva nukreipė kamuolį į „Baltų“ vartus (0:1).
„Baltams“ pakako vos poros minučių, kad po varžovų pražangos pakėlus kamuolį į „Jambo“ baudos aikštelę Linas Pocius galva pasiuntė kamuolį į varžovų vartus (1:1). Bet prabėgo apie minutę ir „Jambo“ po Ernesto Razono įvarčio vėl pirmavo vienu įvarčiu (2:1).
Antrajame kėlinyje sužaidus apie penkioliką minučių „Jambo“ žaidėjams puikiais smūgiais per trejetą minučių dukart pavyko „nuginkluoti“ „Baltų“ vartininką tolimais smūgiais – Jurijus Timanov užklupo varžovų vartų sargą tiksliu smūgiu beveik iš aikštės vidurio, o Karolis Inta išsiveržęs į priekį idealiai smūgiavo iš baudos aikštelės kairiojo krašto (4:1).
Kai jau atrodė, kad paskutinis rungtynių pusvalandis bus tik formalumas, „Jambo“ komandai viskas į prastąją pusę pakrypo 72-ąją rungtynių minutę, kai iš aikštės buvo pašalintas Deividas Peištaras. Dar didesniu „košmaru“ „Jambiniams“ tapo paskutinės 10-15 minučių, kai jų persvara pamažu ištirpo – iš pradžių iš aikštės gilumos gerą perdavimą gavęs Artūras Janušas įmušė antrjį „Baltų“ įvartį (2:4), likus žaisti apie tris minutes Edmundas Gaigalas iki minimumo sumažino atsilikimą (3:4), o prieš pat finalinį teisėjo švilpuko po pakelto kampino Edmundas Gaigalas galva įmušė išlyginamąjį įvartį (4:4).
Pagal varžybų nuostatus rungtynių laikui pasibaigus lygiosiomis, komandos iškart mušė 11 metrų baudinius. „Baltai“ nors ir pirmieji suklydo, bet lemiamais baudiniais 6:5 sugebėjo įveikti dukart nuo 11 m. atžymos nesėkmingai smūgiavusius „Jambo“ žaidėjus.
Įveikę šį etapą, „Baltai“ LFF III lygos Klaipėdos regiono Taurės varžybų ketvirtfinalyje kovos su „Saremos“ komanda.


Rungtynių statistika:


 

 
< Atgal   Pirmyn >




 
   
 
 
 
Prisijungimas





Pamiršote slaptažodį
Registruotis!
 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas